Skip to main content
Ben jij werkzoekend in Vlaanderen? Dan vind je in dit lijstje 10 mensen die je absoluut moet volgen. Ze schrijven boeken, geven trainingen en webinars of helpen op andere manieren jaarlijks duizenden mensen aan een baan!

Bij Sollicitatiedokter maken we graag lijstjes van mensen die jou aan een nieuwe baan helpen. De eerste groep van 10 die we presenteerden werd enorm door jullie gewaardeerd. Het artikel bleek voor zoveel werkzoekenden nuttig te zijn, dat we niet veel later nog eens 10 interessante mensen aan jullie voorstelden.

Ook op het tweede artikel stroomden de positieve reacties binnen, maar onze zuiderburen voelden zich gepasseerd. “Wie kunnen ons Belgen aan een nieuwe baan helpen?”, vroegen zij zich af. Een terechte vraag, waar wij bij Sollicitatiedokter graag antwoord op geven. In onderstaand lijstje vind je daarom 10 mensen die je simpelweg móet volgen als je werkzoekend bent in België!

1. Elke Bijl

Elke is een job- en sollicitatiecoach bij VDAB. Wil jij jezelf op de arbeidsmarkt profileren vanuit je passie, talenten en authenticiteit? Dan helpt Elke je daar graag mee. Elke heeft niet alleen ervaring als loopbaanbegeleider, maar ook als stress- en burnoutcoach en ademcoach. Volg haar dus op haar LinkedIn voor sollicitatietips, maar ook voor mental health-tips.

2. Sandra van Gucht

Sandra is matchmaker voor salestalent. Ben jij op zoek naar een job in de salessector? Dan is Sandra zeker de moeite van het volgen waard. Haar LinkedIn-profiel vind je hier!

3. Ivan Dauwe

Als outplacementcoach en loopbaancoach motiveert Ivan jou om naar een nieuwe baan te zoeken. Zo deelt hij op zijn LinkedIn-profiel vacatures, maar ook posts over wat je kan doen als je even vast komt te zitten. Een waarschuwing voor fans van Racing Genk: Ivan post af en toe ook over de Sint-Truidense VV, zijn favoriete voetbalclub.

4. Annelies Quaegebeur

Annelies is managing director bij A-Lisomme. Daar werft en traint ze jaarlijks meerdere loopbaancoaches die vervolgens op 50 verschillende locaties in Vlaanderen meer dan 800 mensen aan een nieuwe baan helpen. Op zoek naar sollicitatietips waar je écht iets aan hebt? Je vindt ze op de LinkedIn-pagina van Annelies.

5. Evy Aerts

Evy is een energieke en enthousiaste loopbaantrainer. Zelfs na 20 jaar geniet ze nog iedere dag van het ontdekken van talent bij haar cursisten. Ze helpt hen vervolgens bij het inzetten van die talenten in hun zoektocht naar een baan. Benieuwd wat Evy voor jou kan doen? Je kan haar hier volgen.

6. Daisy van Nieuwenhove

Daisy is als HR-professional bij VDAB continu bezig met het vinden van talent. Vervolgens doet ze er alles aan om dat talent te helpen groeien. In haar zoektochten leunt ze vooral op haar inlevingsvermogen, nieuwsgierigheid en positiviteit. Je volgt haar hier.

7. Stijn Baert

Stijn is een professor in de arbeidseconomie. Ben jij benieuwd hoe de banenmarkt in Vlaanderen zich de komende tijd ontwikkelt? Dan is Stijn zeker het volgen waard. Dat doe je hier. Stijn post overigens niet alleen grafiekjes en cijfers, je ziet ook regelmatig sollicitatietips op zijn tijdlijn voorbijkomen.

8. Wim Adriaens

Wim Adriaens is gedelegeerd bestuurder bij VDAB en heeft een duidelijke visie op de arbeidsmarkt in Vlaanderen. Hij deelt regelmatig interessante initiatieven. Je volgt hem hier.

9. Ulrich Petré

Ulricht is ICT-expert bij het VDAB. In het dagelijks leven wil hij mensen en organisaties inspireren, motiveren en begeleiden op het vlak van digitalisering, leergoesting en mindset. Wil jij meer weten over het kruispunt tussen de digitale wereld en de arbeidsmarkt. Dan moet je simpelweg Ulrich aan je netwerk toevoegen. Dat doe je hier!

10. Steven van Belleghem

Als je Ulrich volgt, moet je Steven eigenlijk ook volgen. Net als Ulrich weet hij alles van de raakvlakken tussen de digitale wereld en de arbeidsmarkt. Steven is daarnaast spreker, auteur van 4 bestsellers en ondernemer. Z’n LinkedIn-profiel vind je hier.

Geef een reactie