Skip to main content
Vorige maand publiceerden we een lijstje van 10 sollicitatie-experts die je simpelweg moet volgen op hun sociale media. Dat artikel bleek voor zoveel werkzoekenden nuttig te zijn, dat we vandaag opnieuw tien interessante accounts met je willen delen. Volg hen vandaag nog!

Ben jij momenteel op zoek naar een baan? Dan moet je onderstaande sollicitatie-experts volgen op hun Twitter, Facebook en LinkedIn-accounts. Gebruik jij nog nauwelijks sociale media in je zoektocht naar een baan? Lees dan hier welke do’s en don’ts er gelden bij het gebruik van je socials tijdens het solliciteren.

1. Rob Mes

Rob Mes verbindt werkzoekenden met werkgevers, niet voor niets staat hij bekend als dé verbinder op de arbeidsmarkt. Om vraag en aanbod op de arbeidsmarkt bij elkaar te brengen, maakt Mes gebruik van zijn professionele netwerk dat bestaat uit meer dan 115 duizend mensen. Benieuwd wat deze verbinder voor jou kan betekenen? Volg hem hier!

 2. Jolan Douwes

Jolan Douwes werkt als journalist bij onder andere het Financieel Dagblad. Voor die krant volgt ze de arbeidsmarkt op de voet, ze is dan ook altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Op de dagen dat ze niet werkt als journalist, gebruikt ze haar kennis van de arbeidsmarkt als loopbaanbegeleider. Ze helpt werkzoekenden in het vinden van een baan die bij hen past. Haar Twitter en LinkedIn zijn beiden het volgen waard. 

3. Geert-Jan Waasdorp

Geert-Jan Waasdorp gebruikt data om vraag en aanbod op de arbeidsmarkt te informeren. Als directeur van Intelligence Group kan hij gewapend met zijn datasets bedrijven inzicht geven in waar ze nieuwe krachten kunnen vinden en hoe deze het beste benaderd kunnen worden. Tegelijkertijd kan die data werkzoekenden helpen. Bijvoorbeeld om erachter te komen welk soort omscholing het meeste kans biedt op nieuw werk. Zijn data staat ook aan de basis van het e-book ‘Zo vind je een baan.’ Dit boek staat vol praktische tips waarmee jij als werkzoekende je kan onderscheiden van je tegenkandidaten. Wist je dat Geert-Jan Waasdorp ook Sollicitatiedokter onder zijn hoede heeft? Volg hem hier.

4. Wendy Goudzwaard

Haar naam is Wendy Goudzwaard, haar motto is ‘Jij bent goud waard’. Goudzwaard is loopbaanexpert, ze ontwikkelde de succesvolle Slim en Efficiënt Solliciteren (SES) methode. Haar formule bleek zo succesvol, dat ze als enige loopbaanexpert in Nederland haar cliënten een nieuwe baan garandeert. Hier volg je haar LinkedIn.

5. Jesse Geul

Jesse Geul is recruiter en zelfstandig ondernemer. Via zijn bedrijf 21 Jobs biedt hij online sollicitatiecursussen aan. Daar leren zijn cursisten hoe ze het perfecte cv en de ultieme motivatiebrief schrijven. Hij zet zijn ruime ervaring als recruiter graag in om jouw vragen te beantwoorden en hij reageert heel snel als je hem iets stuurt via LinkedIn. Je kan Jesse trouwens ook gewoon bellen, z’n nummer staat op zijn pagina. Volg hem hier! 

6. Bas Westland

Bas Westland is spreker, trainer en recruiter en weet alles over sociale media en internet. Ben jij op zoek naar een baan in de ICT? Of wil je gewoon handiger worden met LinkedIn. Dan is de LinkedIn-pagina van Bas Westland zeker de moeite van het volgen waard!

7. Jacco Valkenburg

Jacco Valkenburg geeft recruitment-trainingen bij Recruiter University. Recruiters kunnen bij hem leren hoe je mensen werft via LinkedIn, hoe je een vacaturetekst schrijft en wat de beste manieren zijn om nieuwe werknemers te werven. Valkenburg publiceerde daarnaast vijf boeken over zijn vak. Wil jij graag een kijkje nemen in het hoofd van een recruiter? Dan moet je hem absoluut volgen op zijn LinkedIn-pagina.

8. Fiona Kloosterman

Fiona Kloosterman is een leiderschap en personal branding-expert. In het dagelijks leven geeft ze trainingen aan mensen die weer de leiding willen nemen over hun loopbaan. Normaalgesproken is haar LinkedIn zeer interessant om te volgen, maar je moet wel even geduld hebben. Tot 1 oktober doet Kloosterman namelijk mee aan een experiment waarbij ze geen enkel social medium meer gebruikt. 

9. Melvin Tjoe Nij

Melvin Tjoe Nij is een maatschappelijk bewogen netwerker in hart en nieren. Hij probeert mensen van verschillende culturele achtergronden met elkaar in verbinding te brengen en kan daarbij terugvallen op een breed netwerk. Dat netwerk zet hij in om bedrijven aan te sporen om diversiteit op de werkvloer te creëren. Volg hem hier!

10. Ester Leibbrand

Ester Leibbrand is een loopbaanprofessional die mensen motiveert zich hun leven lang te blijven ontwikkelen. Ze geeft ontwikkeladvies aan groepen en individuen en post op haar LinkedIn-pagina inspirerende verhalen voor werkzoekenden. Volg haar hier.

Geef een reactie