Een nieuwe kijk op solliciteren

Een open brief van onze manager aan iedereen die zoekt naar werkgeluk

Lieve lezer,

Sollicitatiedokter droomt van een wereld waarin iedereen met plezier naar z’n werk gaat. Want ben je gelukkig op je werk? Dan ben je dat thuis ook! En daar plukt iedereen in je omgeving de vruchten van. In andere woorden: hoe meer mensen werkgeluk ervaren, hoe mooier de wereld is.

Het doet ons daarom pijn dat het aantal burn-outs in Nederland de afgelopen jaren alleen maar steeg. Wist je bovendien dat 40% van de Nederlanders zijn eigen baan onzinnig vindt? Voordat iedereen werkgeluk ervaart, is er een hoop werk aan de winkel.

Bij Sollicitatiedokter gaan we die uitdaging graag aan: wij presenteren een nieuwe kijk op solliciteren. Daarin rekenen we af met het idee dat een sollicitatie slechts bestaat uit een cv, een brief en een gesprek. Wat ons betreft begint het namelijk al ver daarvoor.

Wij zijn ervan overtuigd dat jouw sollicitatie het best is als je vitaal leeft. Dat betekent dat je aandacht besteedt aan je mentale en fysieke welzijn. Zit jij lekker in je vel? Dan kun je niet alleen beter beslissen welk werk bij jou past, maar overtuig je potentiële werkgevers ook makkelijker van het feit dat jij de ideale kandidaat bent.

Sollicitatiedokter helpt alle werkzoekers daarbij. Onze content, tools en evenementen richten zich op jongeren en 50-plussers, herintreders en starters, expats en thuiswerkers en iedereen daar tussenin. Sollicitatiedokter zet zich bovendien in voor inclusiviteit en diversiteit. Dat betekent dat we streven naar een wereld waarin je wordt aangenomen op basis van jouw persoonlijkheid en vaardigheden. En dus niet op basis van je achtergrond of leeftijd.

marieke wehner

Maak jij binnenkort die volgende stap in je loopbaan?
Dan nodig ik je uit om onze website verder te bekijken.

Marieke Wehner, manager van Sollicitatiedokter

Onze visie
Onze visie

Doen waar je echt gelukkig van wordt

Sollicitatiedokter inspireert je om van jouw sollicitatieproces een zoektocht naar meer levensgeluk te maken.

Dat doen we niet alleen met een overvloed aan waardevolle, leerzame content, maar ook met onze praktische tools, toffe evenementen en persoonlijke begeleiding.

Ons deskundige team van sollicitatiespecialisten waarborgt de kwaliteit van al onze initiatieven.

Met Sollicitatiedokter zit je lekker in je vel, weet je wat je wilt en overtuig je zelfs de grootste scepticus van jouw meerwaarde. Zo maken wij impact op jouw sollicitatieproces.

Inspirerend

Sollicitatiedokter inspireert je graag in jouw ontdekkingsreis op de arbeidsmarkt. Dat doen we met content, tools, evenementen en persoonlijke begeleiding.

Deskundig

De specialisten van Sollicitatiedokter hebben samen decennialange ervaring op de arbeidsmarkt en weten alles over het belang van mentale en fysieke gezondheid. Als iemand weet hoe jij een nieuwe baan vindt, zijn zij het wel.

Waardevol

Sollicitatiedokter vindt dat iedereen die zoekt naar werkgeluk een empathische begeleiding verdient. We roepen niet vanaf de zijlijn wat je moet doen, maar nemen je door het hele sollicitatieproces bij de hand.

Onze kernwaarden
Sollicitatiedokter streeft naar een inclusieve arbeidsmarkt waarop sollicitanten gelijkwaardig zijn aan hun potentiële werkgevers. Het fysieke en mentale welzijn van werkzoekers staat bij ons hoog in het vaandel. We moedigen hen aan om op innovatieve wijzen nieuw werk te vinden.
Divers en inclusief

Nieuw werk vind je op basis van jouw vaardigheden: dat is wat ons betreft het allerbelangrijkste. Je etniciteit, religie, gender, geaardheid of leeftijd mogen daarbij geen rol spelen. Andere discriminerende factoren mogen dat vanzelfsprekend ook niet.

Innoverend

Sollicitatiedokter staat voor innovatie. Een baan zoeken blijft mensenwerk, maar kunstmatige intelligentie kan ons helpen. Wij moedigen het gebruik daarvan aan en zoeken continu naar manieren waarop we de voordelen van AI verder kunnen uitbuiten.

Gelijkwaardig

Sollicitatiedokter gelooft in een wereld waarin kandidaat en werkgever gelijkwaardig het gesprek aangaan. Een sollicitatiegesprek heeft wat ons betreft niet alleen als doel dat de werkgever jou leert kennen, maar ook andersom.

Welzijn

Sollicitatiedokter weet dat een goede sollicitatie begint bij een goede mentale en fysieke gezondheid. Als je lekker in je vel zit, presenteer jij jezelf namelijk beter. Daarom kijken wij verder dan naar alleen de sollicitatievaardigheden van een kandidaat. Een sterke geest en een fit lichaam is wat ons betreft het halve werk richting die nieuwe baan.

Ons team

marieke
Managing director

Marieke Wehner

Marieke zet zich dagelijks in om Sollicitatiedokter in goede banen te leiden. Daarbij leunt ze op haar jarenlange ervaring als manager, een rol waarin ze veel nieuwe werknemers heeft aangenomen, getraind en begeleid.

Marieke zet zich dagelijks in om Sollicitatiedokter in goede banen te leiden. Daarbij leunt ze op haar jarenlange ervaring als manager, een rol waarin ze veel nieuwe werknemers heeft aangenomen, getraind en begeleid. Ze heeft daarbij extra oog voor stagiairs – met name voor hen die vanwege hun achtergrond op andere plekken niet aan een stageplaats komen. Diversiteit en inclusiviteit staan bij Marieke hoog in het vaandel.

Marieke hecht daarnaast veel waarde aan werkgeluk. Als manager vindt ze het belangrijk dat haar team hun dromen najaagt. Een sterk, gemotiveerd, gelukkig en betrouwbaar team begint wat haar betreft bij persoonlijke ontwikkelmogelijkheden.

Voordat Marieke aan de slag ging als manager, studeerde ze Nederlands recht. Daardoor is haar drang om mensen te begrijpen groot. Ze is ervan overtuigd dat ieder soort gedrag een oorzaak heeft, en dat gedrag met de juiste houding en begeleiding veranderd kan worden.

Marieke geeft je op een prettige manier inzicht in wat jij kunt. Ze weet dat jouw karakter niet wordt gedefinieerd door wat je overkomt, maar door welke lessen je daarvan leert. Daarbij gaat ze altijd van het positieve uit.

Marieke is 34 jaar oud en komt oorspronkelijk uit Limburg. Inmiddels woont ze al zo lang in Amsterdam, dat ze zichzelf met recht Amsterdamse noemt. Met Sollicitatiedokter wil ze een platform creëren waar iedereen zich gehoord en veilig voelt: een voedingsbodem voor zelfverzekerdheid. Want wie zeker is van zichzelf, weet wat hij wil en hoe hij zijn doelen bereikt.

Hoofdredacteur

Joost de Ruiter

Joost schrijft blogs op Sollicitatiedokter.nl over uiteenlopende onderwerpen. De ene keer bijt hij zich vast in de manieren waarop jij LinkedIn kunt inzetten, de andere keer zet hij de gekste sollicitatiegesprekvragen op een rijtje.

Joost schrijft blogs op Sollicitatiedokter.nl over uiteenlopende onderwerpen. De ene keer bijt hij zich vast in de manieren waarop jij LinkedIn kunt inzetten, de andere keer zet hij de gekste sollicitatiegesprekvragen op een rijtje.

Joost is – net als jij – ervaringsdeskundige in sollicitaties. Gelukkig baseert hij zijn tips niet alleen op z’n eigen bedenkelijke sollicitatieverleden (tijdens een kennismakingsgesprek sprak hij de naam van zijn potentiële werkgever eens consequent verkeerd uit). Hij leunt daarentegen wel op de expertise en ervaring van recruiters en loopbaancoaches. Als copywriter bij onze zusterlabels Werf& en LoopbaanPro spreekt hij hen dagelijks.

Joost houdt van reizen, wandelen en tapas en woont op de Spaans-Portugese grens.

Shaïsta Raghoebarsing
Marketingmanager

Shaïsta Raghoebarsing

Shaïsta doet er alles aan om Sollicitatiedokter de aandacht te geven die het verdient. Op die manier zorgt ze ervoor dat zoveel mogelijk mensen hulp krijgen bij de volgende stap in hun carrière.

Shaïsta doet er alles aan om Sollicitatiedokter de aandacht te geven die het verdient. Op die manier zorgt ze ervoor dat zoveel mogelijk mensen hulp krijgen bij de volgende stap in hun carrière. Door het werk van Shaïsta, ziet de werkelijkheid er iedere dag iets meer uit als onze droom: een Nederland waarin iedereen met plezier naar z’n werk gaat.

Shaïsta studeert twee dagen per week aan de Erasmus Universiteit. Wanneer ze in de schoolbanken zit, neemt haar zus Lakeisha haar taken waar.

Shaïsta houdt van reizen, fashion en sporten.

Sales Manager

Pablo van Veldhuisen

Dankzij Pablo van Veldhuisen vinden talloze young professionals ieder jaar een baan die bij hen past. Dat doet hij door de mooiste werkgevers van Nederland een plaats te bieden op De Virtuele Banenbeurs, een 3D-vacaturebank waar jong talent op zoek gaat naar werkgeluk

Dankzij Pablo van Veldhuisen vinden talloze young professionals ieder jaar een baan die bij hen past. Dat doet hij door de mooiste werkgevers van Nederland een plaats te bieden op De Virtuele Banenbeurs, een 3D-vacaturebank waar jong talent op zoek gaat naar werkgeluk

Pablo beschrijft zichzelf als een echte arbeidsmarktcommunicatie-vreter. Dat is niet voor niets: voordat de altijd energieke en dynamische sales manager voor De Virtuele Banenbeurs aan de slag ging, verdiende hij 25 jaar lang zijn strepen in de sector. Zo was hij o.a. commercieel directeur bij Nobiles Media en De Memory Group (De Nationale Carrierebeurs) en Key Account Director bij Pepperminds.

Pablo geniet van de kleine dingen – volgens hem ligt daarin alles dat écht mooi is. Zijn beste advies? ‘Kijk eens langs de waterkant en laat een wereld voor je opengaan! Al die flora en fauna, daar wordt een mens rustig van.’

Marketingmanager

Lakeisha Raghoebarsing

Lakeisha doet bij Sollicitatiedokter eigenlijk precies hetzelfde als haar tweelingzus Shaïsta, over wie je hiernaast leest. Als marketingmanager bij onze partners van LoopbaanPro heeft Lakeisha overigens continue contact met loopbaanbegeleiders. Die connecties komen goed van pas wanneer ze werkzoekers helpt!

Lakeisha doet bij Sollicitatiedokter eigenlijk precies hetzelfde als haar tweelingzus Shaïsta, over wie je hiernaast leest. Beide Raghoerbarsing-zusjes zijn bezig aan een parttime studie, dus zit de een in de schoolbanken? Dan neemt de ander de honneurs op deze website waar.

Als marketingmanager bij onze partners van LoopbaanPro heeft Lakeisha bovendien veel contact met loopbaanbegeleiders. Die connecties komen goed van pas wanneer ze doet waar ze goed in is: werkzoekers helpen!

Lakeisha’s passie voor marketing werd aangewakkerd toen ze stageliep bij een digital marketing agency in de Indonesische hoofdstad Jakarta. Haar andere passie, reizen, oefende ze in Zuidoost-Azië ook volop uit. Wist je trouwens dat Lakeisha dol is op Latin dance? De salsa en de bachata zijn haar favorieten.

Social Media Stagiare

Pooja Baidju

Breek jij elke donderdag je hoofd over de sollicitatiedilemma’s op onze LinkedIn-pagina? Onze Social Media Stagiair Pooja mag je ervoor bedanken. En zie je andere content van ons voorbij komen op je tijdlijn? Dan is de kans groot dat zij erachter zit!

Breek jij elke donderdag je hoofd over de sollicitatiedilemma’s op onze LinkedIn-pagina? Onze Social Media Stagiair Pooja mag je ervoor bedanken. En zie je andere content van ons voorbij komen op je tijdlijn? Dan is de kans groot dat zij erachter zit!

Maar Pooja doet veel meer dan af en toe iets posten. Als geboren creatieveling vindt ze niets leuker dan mooie visuals ontwerpen; ook voor strakke video’s kun je met een gerust hart bij haar aankloppen.

Pooja zet zich op al haar stagedagen in voor Sollicitatiedokter, en dus voor jouw sollicitatiesucces. Ze is achter de schermen bovendien van onschatbare waarde bij De Virtuele Banenbeurs.

Onze experts

Arbeidsmarktdata-specialist

Geert-Jan Waasdorp

Geert-Jan Waasdorp weet echt alles als het aankomt op arbeidsmarktdata. Als we bij Sollicitatiedokter willen weten in welke sector er binnenkort vacatures vrijkomen, kloppen we bij hem aan.

Geert-Jan Waasdorp weet echt alles als het aankomt op arbeidsmarktdata. Als we bij Sollicitatiedokter willen weten in welke sector er binnenkort vacatures vrijkomen, kloppen we bij hem aan.

In het dagelijks leven houdt Geert-Jan zich met zijn bedrijf Intelligence Group bezig met het verbeteren van hr-praktijken. Dat doet hij, hoe kan het ook anders op basis van zijn arbeidsmarktdata. Hij adviseert daarnaast werkgevers – altijd met een nuchtere, onafhankelijke, praktische en feitelijke kijk op de arbeidsmarkt.

Even terzijde: Geert-Jan is eigenaar van Sollicitatiedokter. Hij nam het platform in 2019 over. Hij is daarnaast uitgever van recruitersplatform Werf& en loopbaanbegeleidersplatform LoopbaanPro.

Sollicitatiespecialist

Wendy Goudzwaard

Als sollicitatie- en loonbaanexpert zet Wendy in op werkgeluk. Ze heeft een programma ontwikkeld, SES: Slim & Efficiënt Solliciteren, waarmee jij de baan vindt die bij jou past. Gegarandeerd! Want als enige loopbaancoach in Nederland en België geeft ze baangarantie.

Als sollicitatie- en loonbaanexpert zet Wendy in op werkgeluk. Met het programma dat zij ontwikkelde, ‘SES: Slim & Efficiënt Solliciteren’, vind jij de baan die bij jou past. Gegarandeerd! Want als enige loopbaancoach in Nederland en België geeft ze baangarantie.

Wendy staat altijd ‘aan’ en wordt door haar cliënten gewaardeerd om haar energie, daadkracht en de manier waarop ze ‘liefdevol direct’ jou inspireert om de regie te pakken.

Een van haar talenten is dat ze heel snel ziet waarom jij Goud Waard bent. En hoe je jouw Goud kunt gebruiken in werk dat bij jou past.

Trainingen en presentaties geven vind ze een feestje. Ze gebruikt haar enthousiasme, humor en veel metaforen. Wendy zegt: “Lachen relativeert, verbindt en ontspant, daardoor leer je sneller!”

Wendy houdt van lezen over persoonlijke ontwikkeling en is dol op moderne kunst. Ze komt tot rust in de sauna en op een bedje in de zon. Soms alleen, soms met haar zus of met vriendinnen. Een leuke man voor een lat-relatie is trouwens welkom!

Sollicitatiespecialist

Dorien Waasdorp

Als interim HR-specialist begeleidt Dorien grote hiring-klussen bij organisaties van formaat. Ze weet dus als geen ander hoe het is om sollicitatiegesprekken te voeren. Die kennis gebruikt ze om op Sollicitatiedokter tips te geven.

Dorien Waasdorp is als door de wol geverfd hr-manager regelmatig in de media. Ze heeft in haar imposante carrière dan ook al meer dan 1000 mensen aangenomen.

Wanneer Dorien geen sollicitatiegesprekken voert, geeft ze cursussen aan de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie. Daar traint ze recruiters in het houden van een adequaat en gepast sollicitatieproces.

Haar sollicitatiekennis heeft Dorien gebundeld in het praktische sollicitatieboek 'Zo vind je een baan!'. Als specialist van Sollicitatiedokter deelt ze op deze website haar kennis en draagt ze bij aan de inhoudelijke kwaliteit van onze diensten en producten.

Sollicitatiespecialist

Xandra Drost

Xandra is een van onze sollicitatieexperts. Ze matcht al jaren vacatures met mensen of mensen met vacatures. Door deze ervaring weet ze als geen ander wat belangrijk is wanneer je solliciteert.

Xandra is een van onze sollicitatie-experts. Ze matcht al jaren vacatures met mensen of mensen met vacatures. Door deze ervaring weet ze als geen ander wat belangrijk is wanneer je solliciteert.

Xandra helpt je graag bij het opstellen van je cv, brief en LinkedIn-profiel. Ze is ook gespecialiseerd in het oefenen van en voorbereiden op sollicitatiegesprekken. Durf jij het aan om met een video te solliciteren? Ook dan helpt Xandra je graag op weg!

Iedereen komt in aanmerking voor Xandra’s hulp: of je nu op een functie als administratief medewerker, huisarts of directeur solliciteert. Wat Xandra betreft hebben alle sollicitanten namelijk één ding gemeen: ze kunnen meer dan ze zelf denken.

Is Xandra niet aan het werk? Dan maakt ze graag een ommetje, speelt ze een potje tennis, of is ze op reis. Of ze hangt op de bank Netflix te kijken, natuurlijk.

Sollicitatiespecialist

Gaby Walraven

Gaby helpt studenten en (young) professionals vooruit met hun loopbaan. Ze is een kei in solliciteren en weet met haar praktische tips mensen optimaal voor te bereiden op de arbeidsmarkt.

Gaby helpt studenten en (young) professionals vooruit met hun loopbaan. Ze is een kei in solliciteren en weet met haar praktische tips mensen optimaal voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Van uitzoeken wat er bij je past tot en met het voorbereiden op het sollicitatiegesprek en alles wat daartussen zit: Gaby schiet te hulp!

Haar deskundigheid heeft Gaby opgebouwd in diverse functies op het gebied van loopbaanontwikkeling en duurzame inzetbaarheid. Daarnaast heeft zij diverse (loopbaan)coachopleidingen gevolgd en is zij NOLOC gecertificeerd. Ze is daarnaast verbonden aan de Universiteit van Tilburg als Career Services Officer.

In haar vrije tijd houdt Gaby van paardrijden, fitness en Zuid-Amerikaanse muziek en dans. Gaby spreekt een mondje Spaans en is graag te vinden op een feestje!

Fit-specialist

Jeroen van der Mark

Jeroen is medisch socioloog, docent en eigenaar van FIT.nl. Zijn doel? Zoveel mogelijk mensen helpen om beter in hun vel te zitten. Op Sollicitatiedokter.nl geeft hij tips over jouw mentale en fysieke welzijn tijdens je sollicitatieproces.

Jeroen is medisch socioloog, docent en eigenaar van FIT.nl. Zijn doel? Zoveel mogelijk mensen helpen om beter in hun vel te zitten. Op Sollicitatiedokter.nl geeft hij tips over jouw mentale en fysieke welzijn tijdens je sollicitatieproces.

Jeroen heeft met zijn collega’s van FIT.nl duizenden mensen succesvol geholpen met hun leefstijl. Dat deed hij door middel van de gratis website FIT.nl, het geven van coachingstrajecten en de succesvolle boeken ‘De FIT Methode’ en ‘SLANKER’.

In de praktijk ziet Jeroen dat een gezonde leefstijl je niet alleen helpt om fitter te worden – het draagt ook bij aan een prettig privéleven en vergroot je kans op een succesvolle carrière. Het motto van Jeroen? ‘Elke dag een kleine stap in de goede richting helpt je verder!’

Onze nieuwsbrief houdt je op de hoogte van…

  • De laatste ontwikkelingen op het gebied van solliciteren
  • Niet te missen tips voor jouw banenjacht
  • Interessante carrièregerichte initiatieven en events

Mail ons op info@sollicitatiedokter.nl voor vragen over partnerships, overige vragen of stuur ons tips als je iets mist op onze website.