Skip to main content
Een goed cv opstellen is verre van eenvoudig. Laat het daarom over aan een robot! Deze slimme AI-tools helpen jou op weg.

Maak jij gebruik van bulletpoints op je cv? We hopen van wel, want recruiters zijn daar dol op. Weet je waar recruiters ook van houden? Cv’s die mooi opgemaakt zijn, op die manier maak je namelijk een professionele indruk. Tot slot is het belangrijk dat jij je cv door iemand laat checken. En als je het lastig vindt om aan je cv te beginnen, is het slim om de cv’s van bekende professionals te bekijken. Daaruit kun je inspiratie op doen

De AI schrijft je bulletpoints

‘Leuk en aardig, al die tips’, denk je misschien, ‘maar ik zou niet weten hoe ik mijn werkervaring opschrijf in bulletpoints. En ik weet ook niet hoe ik m’n cv een strakke lay-out geef. Daarnaast ken ik niemand met genoeg cv-verstand om het mijne te controleren, en als ik Elon Musk of Bill Gates mail om te vragen of ik hun cv mag zien, denk ik dat ik nul op mijn rekest krijg’.

Stuk voor stuk logische gedachten, natuurlijk. Het goede nieuws is: je kunt alle tips uit de eerste alinea uitvoeren, zonder zelf ook maar een vinger uit te steken. Kunstmatige intelligentie staat namelijk voor je klaar! Dus heb je moeite met het schrijven van bulletpoints voor je cv? Maak dan een account aan op Kickresume.com, Rezi.ai of Resumai.com. Op al die platforms hoef je alleen jouw voormalige functietitels in te voeren, de AI beschrijft vervolgens in bulletpoints welke taken en verantwoordelijkheden jij in die functie had. Natuurlijk kun je de tekst die de AI voorstelt daarna naar harte lust veranderen, maar het begin is er nu in ieder geval.

Ook voor designs, checks en inspiratie

Wil je aan de slag met de andere tips uit de inleidende alinea? Ook dan kun je vertrouwen op kunstmatige intelligentie! Om bij je volgende sollicitatie een mooi opgemaakt cv te kunnen inleveren, ga je bijvoorbeeld naar Designs.ai/design-types/resumes. Dat platform zorgt er op basis van Artificial Intelligence voor dat jouw cv er gelikt uitziet, en omdat de AI hem maakt, hoef je geen cv-templates te gebruiken. Daardoor weet je zeker dat niemand anders met een cv solliciteert dat op het jouwe lijkt.

Ook met de laatste twee tips uit de intro kan kunstmatige intelligentie helpen. Dus: wil jij feedback op je huidige cv, maar ken je niemand die feedback kan geven? Dan is de robot van Resumeworded.com je beste vriend. En wil jij een kijkje nemen op het cv van je favoriete zakenpersoon, om inspiratie op te doen? Dan verwijzen we je graag door naar Thisresumedoesnotexist.com. Dat platform heeft weliswaar geen toegang tot de cv’s van ’s werelds grootste namen, maar zijn AI kan wel bedenken hoe die cv’s eruit zouden kunnen zien.

Verder lezen?

Het moge duidelijk zijn: kunstmatige intelligentie helpt jou met je cv. Heb je (ook) hulp van een robot nodig bij het opstellen van je sollicitatiebrief? Lees dan dit artikel!

Geef een reactie