Skip to main content
Voordat je uit eten gaat, check je eerst welk restaurant de beste reviews heeft. Dankzij het nieuwe platform Recruiter Scorecard check je voordat je op zoek gaat naar een baan met hetzelfde gemak welke recruiter je het best kan helpen.

Sommige recruiters halen het bloed onder je nagels vandaan. Ze negeren je mails, geven je slecht advies of ze zijn zelfs agressief. Gelukkig zijn er ook veel goede recruiters: mensen die jou helpen bij het in de wacht slepen van die baan. Wil jij ontdekken of jouw recruiter goed is in zijn vak, of juist niet? Dat kan dankzij Recruiter Scorecard, dat is een reviewplatform dat deze week werd gelanceerd.

Reviews voor recruiters

Eerlijk is eerlijk: op dit moment kun je jouw recruiter waarschijnlijk nog niet vinden op Recruiter Scorecard. Dat komt omdat de website eerst reviews moet verzamelen. De bedoeling is dat zoveel mogelijk werkzoekers zoals jij de komende tijd een review over hun recruiter achterlaten. Op die manier heeft elke recruiter in Nederland straks een profiel op het platform.

Wil jij meehelpen aan Recruiter Scorecard? Dan kun je via deze link een review voor jouw recruiter achterlaten. Het platform vraagt je onder andere hoe waarschijnlijk het is dat je jouw recruiter aan anderen zou aanbevelen. Het vraagt je ook hoeveel sterren je jouw recruiter geeft, en wat zijn sterke en zwakke punten zijn. Tot slot kun je zelf iets schrijven over je ervaring met jouw recruiter.

Eerlijkheid en werkgevers maken platform betrouwbaar

Bij het schrijven van je review is het belangrijk dat je zo eerlijk mogelijk bent. Heb je een goede ervaring met je recruiter? Geweldig, hij of zij is vast blij om jouw review te ontvangen. Kunnen er dingen beter? Vertel dat dan ook gewoon. Zo weten andere werkzoekers wat ze van jouw recruiter kunnen verwachten, en ontdekt je recruiter waaraan hij moet werken.

Wist je trouwens dat niet alleen werkzoekers, maar ook werkgevers een beoordeling kunnen schrijven op het platform? Zij krijgen die mogelijkheid omdat een werkgever vaak andere dingen opvalt dan iemand die op zoek is naar een baan. Door de reviews van werkzoekers te combineren met de reviews van werkgevers, weet jij straks zeker dat de recruiter die je op zoekt zijn beoordeling heeft verdiend.

Zelf een review schrijven?

Zelf een review schrijven? Dat kan door op deze link te klikken!

Geef een reactie