Skip to main content
In dit artikel vind je een lijstje van 10 mensen die je online móet volgen als je werkzoekend bent en je succesvol een nieuwe baan wilt vinden. Deze mensen verkopen boeken, geven trainingen, webinars, cursussen en helpen duizenden mensen aan een baan.

Als werkzoekende is het verstandig online op zoek te gaan naar een nieuwe baan en je te laten inspireren. Door je te profileren op bijvoorbeeld Twitter en LinkedIn verbreed je je netwerk en daarmee je zoektocht.

Top 10

1. Aaltje Vincent

Aaltje Vincent is dé loopbaancoach van dit moment. Ze helpt werkzoekenden slim solliciteren en een nieuwe baan te vinden. Ze combineert loopbaancoaching en marketing door Jobmarketing: dit is het principe van jezelf zichtbaar maken voor de werkgever. Ze schrijft boeken, geeft masterclasses en coachte duizenden kandidaten. Volg haar hier.

2. Anne-Marije Bukkens

Anne-Marije Bukkens is de arbeidsmarktexpert voor 50-plussers. Ze runt de 50 Company. Dit bedrijf helpt 50-plussers aan werk door loopbaanadvies en bemiddeling. Ze helpen jaarlijks honderden 50-plussers op weg naar de arbeidsmarkt. Je kunt haar hier volgen.

3. Carolina Pruis

Carolina Pruis inspireert werkzoekenden met haar workshops en lezingen over Vrouwelijk Leiderschap en Werkgeluk. In haar boek ‘Happy in je werk’ deelt ze haar inzicht over de manieren waarop je als leidinggevende werkgeluk van je werknemers kunt beïnvloeden. Dit is belangrijker dan ooit in deze tijd! Volg haar hier.

4. Cees Bakker

Cees Bakker is een van de oprichters van Sollicitielab. Zij helpen werkzoekenden op weg naar werk en maken sollicitaties een succes. Ze zorgen dat de persoon centraal staat en matchen dit met de juiste baan. Met hun wedstrijd ‘het cv van de maand’ geven ze iedere maand feedback op verschillende cv’s. Je volgt hem hier.

5. Dorien Waasdorp

Dorien Waasdorp weet alles op het gebied van recruitment, arbeidscommunicatie en trainingen. Ze schreef samen met Geert-Jan Waasdorp het boek ‘Hoe vind ik een baan?’. In dit boek vind jij als werkzoekende de perfecte baan via de oriëntatiekanalen die voor jou werken. Een aanrader! Je volgt Dorien Waasdorp hier.

6. Gertien Beijering

Gertien Beijering is loopbaancoach en arbeidsmarktdeskundige. Ze helpt werkzoekenden aan een baan die ook daadwerkelijk voldoening geeft. Ze legt uit hoe je dit doet in trainingen en cursussen. Deze gaan voornamelijk over het verhogen van de gunfactor. Ze schreef hier recentelijk ook een boek over: ‘Solliciteren? Zet je Gunfactor in!’. Volg haar hier.

7. Huub van der Zwieten

Huub van der Zwieten is spreker, auteur en ondernemer. Hij is de CEO van TalentFirst en wordt ook wel een ‘droombaangoeroe’ genoemd omdat hij werkzoekenden helpt hun droombaan te vinden door balans te vinden in werk en doen wat je leuk vindt. Hieruit volgt de baan die perfect bij jou past. Blijf op de hoogte door hem hier te volgen.

8. Naomi Barnouw

Naomi Barnouw is loopbaan- en talentcoach. Ze biedt 1-op-1 begeleiding voor werkzoekenden en helpt hen hun loopbaan compleet te (her)inrichten door gebruik te maken van ieders unieke talent. Ze biedt workshops en online cursussen. Klik hier om haar te volgen.

9. Mourad el Moussati

Jaren geleden werd Mourad el Moussati maar niet aangenomen wanneer hij schriftelijk solliciteerde vanwege zijn naam. Dus besloot hij het anders aan te pakken en een videosollicitatie te maken. Dit was een groot succes. Tegenwoordig inspireert hij vele mensen, zet hij zich in voor arbeidsdiscriminatie en coacht hij werkzoekenden. Een inspiratie om te volgen!

10. Xandra Drost

Xandra Drost verbindt al vele jaren vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. Naast recruiter is ze sollicitatiecoach voor werkzoekenden op verschillende niveau’s. Ze ondersteunt bij het opstellen of verbeteren van cv’s, optimalisatie van LinkedIn-profielen, sollicitatiebrieven en eventueel bij een sollicitatievideo. Blijf op de hoogte en volg haar hier.

Geef een reactie