Skip to main content
Wie geen tijd of zin heeft om zelf te klussen aan een cv, kan dit ook laten doen. Kosten? Een paar minuten van je tijd. In een paar minuten online je cv opstellen in een nette lay-out, dat kan met een cv-generator. Klinkt goed toch?

Voor mensen die niet zo goed onderlegd zijn in het gebruik van computers zijn zulke websites erg handig. Met slechts beperkte kennis van Microsoft Word kun je zo toch snel en relatief eenvoudig een aardig cv opstellen. Daarom hebben we een aantal gratis cv-generators op een rijtje gezet. Zo bespaar je kosten en heb je toch snel een redelijk cv in handen.

Gratis online cv-generator

Er is op internet een groot aantal cv-generators te vinden. Helaas kom je vaak pas laat in het proces van het invullen van je gegevens erachter dat er kosten aan verbonden zijn. Het gaat dan in de meeste gevallen om zogenaamde micro-payments. Dit zijn betalingen die in de meeste gevallen telefonisch of via iDeal afgehandeld worden met een transactiewaarde tussen de €1,- en €5,-.

Goede cv-generatoralternatieven

Een cv-generator klinkt natuurlijk erg aantrekkelijk, maar erg indrukwekkend zijn de cv’s niet. Je zult er geen hoge ogen mee gooien. Wil je een meer gepersonaliseerd cv, dan zijn er genoeg andere interessante gratis alternatieven beschikbaar. Vaak zijn deze alternatieven niet veel ingewikkelder dan het gebruik van online cv-wizards en je bespaart jezelf de nodige spam.

Een andere optie is het gebruik van cv-sjablonen. Een cv-sjabloon volgt eigenlijk hetzelfde concept als een cv-generator. Het grote verschil zit hem in de wijze van opstellen. Bij cv-generators zet je je gegevens in een veld in je internetbrowser. Met een sjabloon werk je direct in het Word-document zelf.

Wil je gegarandeerd een uitstekend cv?

Het bovenstaande voorbeeld is slechts een voorbeeld van hoe je een cv opstelt in Microsoft Word. Hoe een goed cv er inhoudelijk uitziet, verschilt van persoon tot persoon. Wat voor Lina voordelig is qua lay-out en cv-inhoud kan in jouw geval nadelig zijn. Sollicitatiedokter.nl helpt je met tientallen artikelen over het opstellen van een cv.

Geef een reactie