Skip to main content
Het mini-cv is – zoals de naam suggereert – de miniversie van je échte cv en kan worden gebruikt om jezelf kort en bondig te presenteren. Je kunt dit cv het beste zien als een gecomprimeerde versie van je reguliere cv.

Wil jij jezelf heel snel kunnen voorstellen, bijvoorbeeld tijdens een netwerkborrel of tijdens een elevator pitch? Dan is het ideaal als jij een mini-cv op zak hebt. Met dat document – een verkorte versie van je echte cv dus – krijgt je gesprekspartner binnen no-time een indruk van jouw ervaring en expertise.

Hoe mini is het mini-cv?

Het mini-cv is doorgaans niet langer dan een half A4’tje, vaak zelfs in het formaat van een businesskaartje. Het is bij dit format niet de bedoeling uitgebreide informatie te geven over jezelf, daar is je normale cv immers voor bedoeld. In plaats daarvan gaat het er in dit kleine formaat cv om dat je de belangrijkste informatie kunt overbrengen in slechts een paar seconden.

Wat staat er in?

First things first: zet nooit het kopje ‘mini-cv’ boven je mini-cv, hoe logisch dat misschien ook zou zijn. Kies er in plaats daarvan voor om je naam prominent neer te zetten. Het gaat er namelijk om dat alles kort, bondig en to the point is. Wanneer je denkt dat je bepaalde informatie zou kunnen missen, dan mag je dit in het mini-cv ook direct schrappen.

Geef jezelf direct naast of onder je naam een pakkende titel. Dit hoeft niet de naam te zijn van je huidige functie, maar de titel waarmee jij jezelf wilt presenteren aan de buitenwereld; de titel die jij jezelf als professional geeft om jezelf te verkopen, bijvoorbeeld ‘Social media expert’. Je kunt er ook voor kiezen om te vermelden wat voor baan je graag zou willen. Duidelijk en direct dus.

Vervolgens heb je de keus om een kleine samenvatting van jou als persoon te geven met hierin je carrièrehoogtepunten en vaardigheden. Ook je studie(s) en professionele achtergrond kun je hier bondig in kwijt. De hoeveelheid informatie die je vermeldt, hangt af van het formaat dat je gebruikt. Zo kun je logischerwijs minder informatie kwijt op een businesskaartje dan op een half A4’tje.

Wat is het nut?

Met een mini-cv ben je in staat om naast de mondelinge introductie van jezelf ook direct iets mee te geven. Zo heb je de mogelijkheid om het net even anders aan te pakken dan de rest. Ook zal je hierdoor beter onthouden worden. Dit schept een sterkere band met de persoon die het mini-cv ontvangt dan enkel de herinnering aan het gesprek.

Ook geeft het je natuurlijk een professionele uitstraling wanneer je een goed gemaakt businesskaartje hebt. Zorg er hierbij dus wel voor dat je gebruik maakt van stevig papier en een goede printer. Doe je dit niet, dan bestaat de kans dat je investering juist een averechts effect heeft.

De inhoud van het mini-cv:

  • Prominent afgebeelde naam
  • Opvallende titel
  • E-mail en telefoonnummer
  • Eén tot drie vaardigheden die je wilt benadrukken
  • Eventueel twee of drie carrièrehoogtepunten
  • Eventueel je studie

Bekijk alle soorten cv’s

Hieronder vind je een overzicht van alle soorten cv’s waarbij Sollicitatiedokter je kan helpen.

Geef een reactie