Skip to main content
Wie op zoek is naar nieuw werk, kan daar vaak best wat hulp bij gebruiken. Voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt geldt dat des te meer. Soms komt die hulp uit onverwachte hoek. Zo begon de gemeente Lingewaard het initiatief 'Beschikb@@r'. Dat moet mensen met afstand tot de arbeidsmarkt in heel Nederland en België te hulp schieten.

Als je op zoek bent naar een nieuwe baan, weet je hoe lastig het kan zijn om vacatures te vinden die bij jou passen. Als je ook nog eens een afstand tot de arbeidsmarkt hebt, wordt de klus helemaal ingewikkeld.

@fstand tot de @rbeidsmarkt

Om ervoor te zorgen dat deze groep mensen makkelijker in contact kan komen met werkgevers en intermediairs, begon de gemeente Lingewaard – dat ligt in de buurt van Arnhem – een initiatief op LinkedIn. Voor mensen met @fstand tot de @rbeidsmarkt richtte de gemeente namelijk de LinkedIn-groep Beschikb@@r op. Die kan gebruikt worden door baanzoekers met afstand tot de arbeidsmarkt in heel Nederland en België.

In de groep zitten naast werkzoekers die belemmeringen ervaren op de arbeidsmarkt ook werkgevers die openstaan voor deze groep werkzoekers. Heb jij afstand tot de arbeidsmarkt? Dan vind je in deze groep dus vacatures waarop je kan solliciteren, zonder dat je eerst een hoop vooroordelen moet overwinnen.

Beschikb@@r-groep

Via deze link kan jij je aanmelden voor de Beschikb@@r-groep. Je kan de tag Beschikb@@r ook op je persoonlijke LinkedIn gebruiken. Dat doe je door de term ‘Beschikb@@r’ toe te voegen aan de kopregel van je profiel. Je laat daarmee zien dat je een afstand tot de arbeidsmarkt hebt maar toch op zoek bent naar werk. Werkgevers en recruiters die daarvoor open staan weten jou op die manier sneller te vinden.

Natuurlijk blijft het een persoonlijke afweging of je de term ‘Beschikb@@r’ in je profiel op wilt nemen. Je kan ook lid worden van de LinkedIn-groep zonder de term in je LinkedIn-profiel te gebruiken.

Wil je weten hoe je jouw LinkedIn-profiel inricht op een manier waarop jij makkelijk gevonden wordt? Download dan nu onderstaande handleiding door op de link te klikken.

Handleiding ben jij beschikb@@r

Wanneer heb ik afstand tot de arbeidsmarkt

Is een van de stellingen hieronder van toepassing op jouw situatie. Dan heb je afstand tot de arbeidsmarkt. Je kan in dat geval gebruik maken van de term Beschikb@@r om makkelijker in contact te komen met werkgevers die voor jou openstaan.

  • Ik ben langdurig werkloos
  • Ik heb een arbeidsbeperking
  • Ik wil een carrièreswitch maken maar heb geen werkervaring
  • Ik ben 50-plus en zoek nieuw werk
  • Ik ben statushouder (voormalig vluchteling)

Geef een reactie