Skip to main content
Ben jij op zoek naar een job op de Belgische arbeidsmarkt maar weet je niet waar je jouw zoektocht moet beginnen? Dan vind je in dit lijstje de 10 populairste job boards onder werkzoekers in België. Bij 1 van deze 10 ligt jouw droombaan op je te wachten!

Voordat we beginnen aan de lijst, is het wel zo netjes om even aan bronvermelding te doen. We hebben de 10 populairste job boards van België namelijk doorgespeeld gekregen van onze vrienden van de Intelligence Group. De cijfers die zij gebruiken komen uit maart 2020, best recent dus!

Ook goed om uit te leggen: de percentages die je achter de job boards ziet staan, geven aan hoeveel Belgen dat platform gebruiken in hun speurtocht naar nieuw werk.

Indeed (37%)

De Belgische website van Indeed steekt met kop en schouders uit boven de rest van de job boards in deze lijst. Bijna 4 op de 10 Belgen weten in hun zoektocht naar een nieuwe baan dit platform te vinden. Dat is ook niet zo gek, aangezien Indeed alle vacatures die gepubliceerd zijn verzamelt en op het eigen platform doorplaatst. Wil je een compleet overzicht van vacatures in jouw werkveld? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Wil jij meer weten over de werkwijze van Indeed? Eerder dit jaar spraken wij de baas van de strategie van Indeed Benelux over hoe hij jou in de coronacrisis aan een nieuwe baan helpt. Lees het hier!

Le Forem (29%)

Le Forem staat samen met zijn Vlaamse tegenhanger VDAB eigenlijk gedeeld tweede, maar op basis van punten achter de komma krijgt de Waalse arbeidsbemiddelaar toch het zilver. Bijna 3 op de 10 Belgen weet Le Forem te vinden in hun zoektocht naar een nieuwe baan. Le Forem is een officiële instantie die als doel heeft Waalse werklozen te begeleiden naar nieuw werk.

VDAB (29%)

De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding, kortweg de VDAB, pakt in deze lijst dus het brons. Net als zijn Waalse tegenhanger Le Forem zet het VDAB zich in om werkloze Belgen aan nieuw werk te helpen, maar dan in het Nederlands. 29% van de Belgen weet de VDAB te vinden in hun zoektocht naar een nieuwe baan.

Jobat (28%)

Jobat, dat je misschien nog kent onder zijn oude naam Job@, valt net buiten de podiumplaatsen op deze lijst. Het platform biedt Belgische werkzoekers naast vacatures ook carrièretips en biedt werkzoekenden net als Indeed de mogelijkheid om hun cv te uploaden. 28% van de werkzoekenden in België gebruikt Jobat om nieuw werk te vinden. Bij die 28% is ook het publiek van Vacature.com meegerekend, omdat die website eigendom van Jobat is.

LinkedIn (16%)

Op nummer 5 van deze lijst vinden we het sociale medium LinkedIn terug. Natuurlijk wordt LinkedIn door veel mensen gebruikt om hun netwerk up-to-date te houden, maar kennelijk gebruiken nog maar weinig werkzoekers het om vacatures te vinden. Opvallend, omdat je op LinkedIn soms vacatures tegen het lijf loopt die nergens anders te vinden zijn.

De andere 5

Over de 5 populairste job boards in België heb je hierboven kunnen lezen. Omdat we je de laatste 5 niet willen onthouden, maken we de lijst hieronder af.

  1. Stepstone (13%)
  2. Monster (10%)
  3. Randstad (8%)
  4. Startpeople (6%)
  5. Actiris (5%)

Op welk job board vind jij jouw droombaan?

Geef een reactie