Skip to main content
Hoi 50-plusser! In dit blog vertelt sollicitatie expert Wendy Goudzwaard dat jij ondanks je leeftijd Goud Waard bent op de arbeidsmarkt. Ze kent zelfs 10 redenen om jou aan te nemen!

Als sollicitatie expert hoor ik het bijna dagelijks: “Ik ben 52 en te oud voor de arbeidsmarkt”. Of: “Als 50-plusser kom ik toch niet aan de bak, ik ben te oud en krijg altijd meteen een afwijzing.”

Je leeftijd? Dat is iets positiefs!

Stop daarmee! Want wat je gelooft, wordt vanzelf waarheid. Dat zit zo: Je brein is continu op zoek naar bewijzen voor dingen die jij gelooft en denkt. Je ziet en leest alleen dingen die jouw ideeën en denkbeelden bevestigen. Dit is een mega-valkuil voor iedere 50-plusser die op zoek is naar een baan. Want als je overal leest dat je toch geen kans maakt op nieuw werk, ga je het vanzelf geloven. Voor je het weet zit je te verzuren in je slachtofferrol.

De hoogste tijd dus, om dat patroon te doorbreken. Ben je er klaar voor? Dan moet je als eerste gaan geloven dat jij Goud Waard bent op de arbeidsmarkt! Je mindset is namelijk héél belangrijk: hoe jij over jezelf denkt straal je uit. Neem je een positieve mindset aan? Dan heb je een groot deel van de klus al geklaard.

10 redenen om jou aan te nemen

Hulp nodig om in die positieve mindset te komen? Hier zijn 10 redenen waarom jij als 50-plusser een plek op de arbeidsmarkt verdient:

  • Je hebt een bak aan kennis en ervaring, die kun je gelijk inzetten in een nieuwe baan
  • Je bent meteen beschikbaar, bent in no-time ingewerkt en kunt direct beginnen
  • Je kunt je kennis en ervaring overbrengen op je jongere collega’s
  • Je bent ouder en daardoor wijzer. Je kent jezelf beter en weet wat je wilt. Vaak heb je een goede work-life balans gevonden
  • Door alle veranderingen die je tot nu hebt meegemaakt, laat jij je niet meer gek maken door reorganisaties, managers en processen
  • Je bent loyaal en toegewijd. Jij wisselt niet om het minste of geringste van baan, maar probeert alles wat erin zit eruit te halen
  • Door jouw ervaring kijk je niet meer zo snel ergens van op, je kunt relativeren
  • Door je ervaring in jouw vakgebied pak je snel en makkelijk taken op
  • Je bent bijna nooit ziek. Je hebt geleerd goed voor jezelf te zorgen, je bent vitaal, je sport, leeft bewust en wilt gezond ouder worden
  • Je blijft positief en trots op je leeftijd. Die zorgt namelijk voor je kennis en ervaring. Je leeftijd is een waardevolle toevoeging op alles wat je te bieden hebt

Welke van de hierboven genoemde punten zijn op jou van toepassing? Pak er een aantal uit die jij gaat gebruiken in je komende sollicitaties.

Lukt het je niet om een positieve mindset op te pakken? Dan kan je afgewezen worden. Je mindset straal je namelijk uit. Jouw negatieve energie is voelbaar in je sollicitatiegesprek.

Is je basis op orde?

Heb je de juiste mindset te pakken? Dan is het nu tijd om de basis van al je sollicitaties in orde te maken. Een goed en onderscheidend cv en een sollicitatiebrief anno nu maken daar deel van uit. Een professioneel en deskundig LinkedIn-profiel mag ook niet ontbreken. Zorg er daarnaast voor dat je goede voorbeelden kan geven van je werk. Resultaten die jij in het verleden hebt behaald vormen immers de basisingrediënten om een baan te vinden die bij jou past.

Ten slotte is het belangrijk dat je weet wat jouw toegevoegde waarde is. Kan jij zo oplepelen waarom iemand jou moet aannemen? Als jij jezelf niet kan verkopen, waarom zou iemand anders dan jouw salaris betalen?

Meer hulp om nu echt een baan te vinden? Kijk dan op Wendy’s website of op haar LinkedIn-profiel.

Geef een reactie