Skip to main content
Om erachter te komen tegen welke dingen onze volgers aanlopen bij het solliciteren, vroegen we jullie vorige week via LinkedIn om een poll in te vullen. Veel van jullie hebben dat gedaan, en wat bleek: voor veel van onze volgers is de vraag ‘waarom moeten we jou aannemen?’ het spannendste moment van het sollicitatiegesprek.

In de poll op LinkedIn gaf maar liefst 47% van de respondenten aan dat ze de vraag ‘waarom moeten we jou aannemen?’ het lastigst vinden te beantwoorden tijdens een sollicitatiegesprek. Dat is bijna de helft van de mensen!

Andere vragen

Ook de vraag ‘waar wil je zijn over vijf jaar?’ roept bij veel van onze volgers zenuwen op: 31% van de mensen die de poll invulden zei die vraag de lastigste te vinden.

Onze volgers hebben volgens de poll weinig moeite met vragen als ‘Wat zijn je zwaktes?’ en ‘Vertel eens over jezelf’. Respectievelijk 13% en 9% van de mensen bestempelde die vragen als de lastigste tijdens een sollicitatiegesprek.

Vind jij de vraag ‘vertel eens over jezelf’ wel lastig om te beantwoorden? Dan geven we je hier vijf tips!

Antwoord

Goed, we hebben het nu wel genoeg over de cijfertjes gehad. Laten we het over de vraag zelf hebben. Weet jij een goed antwoord op de vraag ‘waarom moeten we jou aannemen?’?

Wij adviseren dat je er in ieder geval voor zorgt dat je voorbereid bent op die vraag. Je kan er immers bijna zeker van zijn dat hij tijdens een sollicitatiegesprek wordt gesteld. Laat je er dus niet door overvallen. Zorg er  bij het beantwoorden vervolgens voor dat je al je sterke punten duidelijk naar voren laat komen.

Zorg ook dat je de juiste toon raakt in je antwoord. Je moet proberen om zelfverzekerd over te komen, maar tegelijkertijd wil je niet dat jouw recruiter denkt dat je arrogant bent.

Welke vraag vind jij het lastigst te beantwoorden tijdens een sollicitatiegesprek?

Geef een reactie