Skip to main content
Horoscopen: de een zweert erbij, de ander vindt het zweverige onzin. Maar stel nou dat er een kern van waarheid in die bovennatuurlijke voorspellingen zit, welk beroep staat dan voor jou in de sterren geschreven? Sollicitatiedokter nam een kijkje in het heelal voor je, hier lees je De Grote Sollicitatiehoroscoop.

Doorgewinterde horoscooplezers kunnen deze inleiding overslaan, maar nog even voor de groentjes onder ons: een horoscoop is de lezing van hoe verschillende sterren en planeten er op dit moment bijstaan, en hoe dat effect gaat hebben op aardse gebeurtenissen.

Sterrenbeelden

Die effecten zijn vanzelfsprekend niet voor iedereen hetzelfde, ze hebben alles te maken met je sterrenbeeld. Jouw sterrenbeeld wordt bepaald door je geboortedatum. Zag je tussen 20 april en 20 mei het levenslicht, dan ben je bijvoorbeeld een stier.

Welk sterrenbeeld je bent bepaalt overigens niet alleen hoe de huidige stand van het universum jouw leven gaat beïnvloeden. Het zegt ook iets over wie je bent als persoon. Neem weegschalen, dat zijn mensen die tussen 23 september en 22 oktober uit de baarmoeder klommen. Ze kunnen uitstekend problemen oplossen en ze zijn goede luisteraars. Maar weegschalen hebben ook last van keuzestress en zijn enorm conflictvermijdend.

Met al die informatie in het achterhoofd kijken wij hoe de sterren er vandaag bijstaan. We vragen ons af: welk beroep past het best bij jouw sterrenbeeld?

Steenbok (22 december – 19 januari)

Steenbokken zijn slim, ambitieus en betrouwbaar. Ze kunnen daarnaast een strakke tijdsplanning maken. Ben jij een steenbok? Dan gaat er misschien wel een fantastische aannemer in jou schuil!

Aannemers moeten immers slim zijn, alleen daardoor kunnen ze ingewikkelde plannen van een architect van de grond te krijgen. Aan ambitie mag het een aannemer ook niet ontbreken: je moet een imposant gebouw voor je kunnen zien voordat het er staat. Steenbokken zijn bovendien sociaal erg sterk, daardoor sturen ze hun bouwteam moeiteloos aan.

Wist je dat steenbokken ook goede leidinggevenden, ondernemers en managers zijn?

Waterman (20 januari – 18 februari)

Één ding is zeker: aan watermannen is niets gemiddeld. Ze zijn of superexcentriek, of juist stil en verlegen. Ze helpen graag anderen zonder er iets voor terug te vragen en zijn daarnaast erg gesteld op hun privacy. Is waterman jouw sterrenbeeld? Dan ben jij misschien wel een geboren psycholoog.

Psychologen zijn nodig in soorten en maten. De ene hulpvrager heeft immers ondersteuning van een heel ander karakter nodig dan de andere. Wat al die hulpvragers wel gemeen hebben, is dat ze iemand zoeken die zorgzaam is en hun problemen geheim kan houden.

Watermannen kunnen ook goed uit de voeten als jeugdwerker. Hun organisatorische vaardigheden maken hen bovendien capabele eventmanagers.

Vissen (19 februari – 20 maart)

Vissen zijn geduldig, hebben een levendige fantasie en kunnen zich goed inleven in anderen. Ze nemen beslissingen met hun onderbuik. Werd jij tussen 19 februari en 20 maart geboren? Dan voel jij je als een vis in het water in de journalistiek!

Journalisten zijn verhalenvertellers pur sang, hun onderbuikgevoel leidt hen naar plekken waar die verhalen plaatsvinden. Ze moeten daarbij veel geduld kunnen opbrengen, soms duurt het immers maanden voordat een verhaal vorm krijgt. Als journalist vind je de waarheid natuurlijk belangrijk. Maar wil je onderzoeken wat er op een locatie is gebeurd, dan moet je alle mogelijke scenario’s wel voor je kunnen zien. Je fantasie is dus cruciaal. Moet je iemand interviewen voor je stuk? Dan komt jouw inlevingsvermogen ook goed van pas.

Vertel je jouw verhaal liever in beeld dan in tekst? Dan schuilt er wellicht een fotograaf in jou. Wist je dat vissen ook erg verzorgend zijn? Als verslavingscoach kan je, opnieuw vanwege je inlevingsvermogen, daardoor eveneens goed uit de voeten.

Ram (21 maart – 19 april)

Rammen zijn dynamisch en strijdlustig, maar ook zelfzuchtig en koppig. Ben jij een ram? Dan wordt het tijd om je eigen bedrijf te beginnen! Jij zou het namelijk uitstekend doen als CEO van een start-up.

Heb jij een tof business-idee en wil je investeerders en klanten overtuigen van jouw product? Dan is het cruciaal dat jij voor jou passie kan knokken, en je criticasters de mond weet te snoeren. Om de kinderziekten waar je nieuwe product onvermijdelijk mee te maken krijgt op te lossen, is het bovendien belangrijk dat je dynamisch bent. Onderweg naar succes kom je tot slot veel mensen tegen die jou vertellen wat jij moet doen. Een gezonde dosis koppigheid is belangrijk om hen te negeren zodat jij je hart kan volgen.

Rammen doen het overigens ook goed als communicatieadviseur of advocaat.

Stier (20 april – 20 mei)

Stieren zijn geduldig, eerlijk en zachtaardig, maar ook koppig en jaloers. Ben jij een stier? Dan doe je er goed aan om naar vacatures bij de overheid te zoeken. Je zou een uitstekend gemeentelijk ambtenaar zijn.

Bij de overheid gaan alle processen een stuk trager dan in het zakenleven. Wil je iets gedaan krijgen? Dan moet je koppig, maar ook geduldig zijn. Je krijgt bovendien regelmatig te maken met mensen die ingewikkelde bureaucratische problemen hebben. Kan je sympathie voor hen opbrengen, zonder ze een makkelijke (en onmogelijke) oplossing te beloven? Dan is dit jouw werkomgeving! Een beetje jaloezie kan daarbij geen kwaad: het zorgt ervoor dat jij de inwoners van jouw gemeente een betere overheid wilt bieden dan die van die rotgemeente naast je.

Ben jij een stier? Dan kom je als financieel adviseur ook goed tot je recht.

Tweelingen (21 mei – 20 juni)

Tweelingen zijn snel, zowel mentaal als fysiek. Ze zijn daarnaast veelzijdig en zitten vol energie. Het woord geduld komt niet in het woordenboek van de tweeling voor, hij regelt dingen liever vandaag dan morgen. Ben jij een tweeling? Dan doe je het vast goed als salesmedewerker.

Salesmedewerkers hebben immers een vlotte babbel: een goed product weten ze iemand snel aan te praten. De salesmedewerker komt er daarnaast binnen no-time achter waar zijn klant behoefte aan heeft, en weet zich daaraan aan te passen. Hapt iemand niet toe? Dan wordt hij kriebelig. Dat is niet erg, want z’n ongeduld helpt alleen maar om de sale uiteindelijk alsnog af te ronden.

Ben je een tweeling en ligt een positie in de sales jou niet? Dan is de communicatie of de journalistiek wellicht een idee.

Kreeft (21 juni – 22 juli)

Kreeften zijn creatief, gevoelig en verzorgend. Ze blijven ook in stressvolle situaties rustig en koel. Bovendien staan ze erom bekend intuïtief te handelen. Ben jij een kreeft? Zoek dan een borstel en een schep: jij bent namelijk een uitstekend archeoloog.

Waarom? Omdat archeologen vaak met fragiele objecten werken. Een eeuwenoud fossiel haal je immers niet zomaar uit de grond: daar komt veel liefde, concentratie en aandacht bij kijken. Wil een aannemer liever vandaag dan morgen een parkeergarage in jouw historische zandbak zetten? Dan is het zaak dat je snel een creatieve oplossing verzint waarbij zowel jouw archeologische als zijn economische belangen overeind blijven.

Zie jij de archeologie niet zitten? Dan kan je ook de kinder-, of juist de bejaardenzorg ingaan.

Leeuw (23 juli – 22 augustus)

Leeuwen zijn warm, gul, hartstochtelijk, eerlijk, nobel en integer. Ze hebben daarnaast een goed gevoel voor humor. Leeuwen zijn geboren leiders en bewaken hun eigen koninkrijk met verve.

Leeuwen komen daarom het best tot hun recht in de advocatuur. Vanwege hun integriteit gaan ze hun boekje nooit te buiten: de wet is voor hen heilig. Maar een advocaat heeft ook een beschermende functie: iemand die onschuldig is moet op vrije benen blijven. Een leuk grapje tussendoor kan de vervolging milder stemmen.

Ben jij geen geboren advocaat? Dan kom je als leeuw ook goed tot je recht als politicus.

Maagd (23 augustus – 22 september)

Maagden zijn perfectionisten pur sang. Ze kunnen ingewikkelde materie makkelijk analyseren en zijn praktisch ingesteld. Zelfs als ze van binnen veel stress voelen, blijven ze van buiten opmerkelijk kalm. Maagden doen het daarom goed als politieagent.

Als politieagent krijg je in je dagelijkse werk met veel verschillende situaties te maken. Vaak hebben die situaties op de een of andere manier te maken met conflictbemiddeling. Je moet daarom goed kunnen analyseren wat er aan de hand is. Ook wanneer de vlam in de pan slaat, moet je als politieagent rust uitstralen.

Maagd maar niet geïnteresseerd in de politie? Overweeg dan eens een positie als accountant of beleggingsspecialist.

Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Weegschalen zijn – de naam doet het al vermoeden – altijd in balans. Ze kunnen zich goed inleven in anderen, en brengen daarnaast een flinke portie charme met zich mee. Ben jij een weegschaal? Boek dan vandaag nog je ticket naar LA: jij bent een geboren acteur!

Als acteur moet je een boel dingen goed kunnen, maar verreweg het belangrijkste is dat jij je inleeft in het karakter dat je speelt. Met het inlevingsvermogen waarmee weegschalen geboren worden, komt dat wel goed. Wist je dat weegschalen ook goed kunnen luisteren? Dat komt van pas bij het interpreteren van de regieaanwijzingen.

Ben jij niet geboren voor op het doek of op de planken? Dan kan je als weegschaal altijd nog model worden.

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Schorpioenen zijn vindingrijk, oplettend en argwanend. Luister: we begrijpen dat lijkschouwer niet je droombaan is, maar de sterren liegen niet. Als schorpioen voel jij je nu eenmaal helemaal thuis in een mortuarium.

Een lijkschouwer moet vaak aan de bak als iemand onder verdachte omstandigheden is overleden. Dikwijls heeft een eventuele moordenaar echter flink z’n best gedaan om de sporen van zijn misdaad te verbergen. Jouw oplettendheid en argwaan brengen de waarheid toch aan het licht. Een beetje vindingrijkheid komt daarbij ook goed van pas: wie weet zie je meer als je dat ene orgaan optilt.

Liever toch niet in lichamen snijden? Schorpioenen komen ook in het leger uitstekend tot hun recht.

Boogschutter (22 november – 21 december)

Boogschutters zijn optimistisch en oprecht, maar bovenal avontuurlijk: ze hebben grootste plannen. Als je een aantal eeuwen geleden was geboren, had je ontdekkingsreiziger kunnen zijn. Anno 2021 moet jij je focussen op een rol als reisleider.

Toeristen betalen vaak een hoop geld voor hun reis, het is dan wel zo fijn als hun reisleider geen mopperkont is. Jouw optimisme komt dus goed van pas. Toch is het jouw gevoel voor avontuur dat je zo geschikt maakt voor dit beroep. Je deinst niet terug voor grote plannen: als jouw groep nog iets dichter bij die leeuw wil komen, dan doen jullie dat toch gewoon?

Blijf je liever in Nederland? Dan doe je het als boogschutter ook prima als trouwambtenaar of basisschooldocent.

Geef een reactie