Skip to main content
Ik geloof in ieders talenten. Loopbaancoaching kan helpen om inzichtelijk te maken welke talenten jij hebt en welke kansen en mogelijkheden je daarmee kan krijgen. Werk je vanuit je talenten, dan voelt het niet als werken. Het gaat dan over in je kracht staan, werken vanuit je hart en doen wat je leuk vindt. Dat is voor iedereen mogelijk! Werken, en daarmee ook solliciteren, kan veel treffender en blijft langer leuk wanneer je uitgaat van je talenten. Sommige mensen zijn zich daar echter niet van bewust, en dat is zonde.
“Als je doet wat je leuk vindt dan hoef je niet te werken”- Mahatma Ghandi

Ik ervaar vaak dat mensen zich heel bewust zijn van hun kennis en competenties. Dit is echter te beperkt. Je kunt ergens goed in zijn, een vaardigheid aangeleerd hebben, maar krijg je er ook daadwerkelijk energie van? Een ontwikkelde competentie die je energie geeft is namelijk vele malen waardevoller. Inzicht in je unieke talenten geeft dan ook inzicht in welke competenties goed en gemakkelijk ontwikkelbaar zijn.

Heb je inzicht gekregen in de competenties die bij jou passen? Je kunt ze dan bijvoorbeeld boven aan je cv vermelden door gebruik te maken van een zogeheten vaardigheden-cv.

Ontdek je talenten met de TMA-Talentanalyse

De TMA-Talentenanalyse is hierbij een waardevol hulpmiddel en is daarom ook regelmatig onderdeel van een loopbaancoachtraject. De TMA-talentenanalyse maakt het mogelijk een objectieve, opbouwende en vooral diepgaande analyse van je drijfveren en ontwikkelmogelijkheden te maken. Perfect dus om inzicht te krijgen waar je passie en potentie liggen.

Inzicht in je talenten en de competenties die daarmee verbonden zijn, helpt ook om helder te krijgen hoe je je talenten kunt toepassen in je loopbaan en bij sollicitaties. Deze methode is ook in te zetten als je geen volledig traject wil volgen, maar wel meer inzicht wil hebben in je unieke (natuurlijke) talenten, competenties en ontwikkelmogelijkheden. Het is een waardevol hulpmiddel waarvan de inzichten veel voor je kunnen betekenen in je huidige werksituatie én in je persoonlijke leven. Kortom: het biedt concrete stappen op weg naar meer (werk) geluk!

Geef een reactie