Skip to main content
Geachte werkgever, u zoekt personeel. U heeft de keus, sollicitanten genoeg. Dat is een luxe! Maar hoe maakt u deze? Vaak krijg ik - als werkzoekende - de volgende vragen. Ik wil er eens heel eerlijk op ingaan.

Waarom ik juist bij ú solliciteer? U heeft een vacature. Ik heb niet zoveel te kiezen. Het gaat om aantal uren, afstand, salaris en als ik denk dat ik in aanmerking kom, solliciteer ik. Want ik wil mijn hypotheek kunnen blijven betalen. Dat is het belangrijkst. Ja echt, dat is het. Ik vind de baan meestal best wel leuk hoor. Maar het komt niet omdat ik lyrisch ben over juist úw product of dienst. En die andere 200 kandidaten trouwens ook niet.

Motivatie? Bovenstaande wil absoluut niet zeggen dat ik niet gemotiveerd ben. In tegendeel. Ik werk graag! Ik ben moeder. Dat betekent dat ik het heerlijk vind om een paar dagen per week een andere rol aan te nemen. Het resultaat is dat ik me vol op het werk stort, en heerlijk geconcentreerd mijn gang kan gaan. Zonder onderbrekingen, zonder iemand die iedere 5 minuten “mama” roept. Ik hoor u denken: “Een moeder! O jee: 9-5 mentaliteit.” Ja klopt. In mijn ogen niks mis mee, als je van 9 tot 5 lekker productief bent. Ik heb er zin in!

Life goals?

Ambitie? Uitlaatklep? Life goals? Ja hoor, die heb ik ook nog. Maar daar werk ik in de avonduren thuis wel aan. Anno 2021 heb je wel erg veel geluk als je een baan kunt vinden die precies aansluit bij je ambities. Ik blijf realistisch en doe het er gewoon naast. Bedreiging denkt u? Welnee, zo’n vaart zal dat niet lopen. En anders zijn er voor mij wel 200 anderen. Zie het eerder als een voordeel, als u denkt dat ik overgekwalificeerd ben of niet voldoende uitdaging in de baan zal vinden. Ik zorg voor mijn eigen uitdagingen. En wellicht kan ik u ook nog van dienst zijn met deze kwaliteiten.

Positieve eigenschappen? Afhankelijk van het bedrijf en de functie natuurlijk. Ik pas deze elke brief/ gesprek aan. En dat weet u. Wees niet bang, ze zijn niet gelogen. Ik kan gewoon veel kanten op. Administratief, commercieel, verkopen, poetsen, klantenservice, receptie, spin in het web. Het maakt me niet zoveel uit. Ik heb gewoon een goede werkhouding. Ik zal hard werken wat de job ook is. Dat zit er in. Hart voor de zaak en loyaliteit. Dat zijn mijn belangrijkste eigenschappen, die me voor veel functies geschikt maken.

Beschikbaarheid? Per direct, 3 dagen per week, 24 uur. Natuurlijk heb ik ook nog mijn voorkeur qua dagen. Ik heb immers met kinderopvang en peuterspeelzaal te maken. Maar het is bespreekbaar, er valt nog wel wat te schuiven.

Nu mijn vragen aan u: Houdt u van een medewerker met no-nonsense attitude? Fan van authenticiteit?

Zullen we praten?

Hartelijke groet,

Paulien Noordzij

Geef een reactie