Skip to main content
Work-outs zijn een perfecte manier om jezelf te verlossen van je sollicitatiestress. Ben jij geen sportschooltype? Probeer deze oefeningen dan eens op je gemak uit in je woonkamer!

Ben je aan het solliciteren? Dan zit je veel in de stress. Logisch ook: je hebt continu te maken met deadlines, je gaat gesprekken aan die zenuwen losmaken en je wacht in spanning af op nieuws van anderen.

Verlos jezelf van stress

Wij begrijpen dus als geen ander: jij hebt een manier nodig om van die stress af te komen. Een ideale manier om dat te doen? Sporten! Want doe je een work-out? Dan zet je je lichaam op scherp, je hebt even geen ruimte meer om over stressvolle dingen na te denken. Je merkt het vanzelf: alle spanning valt na een goede work-out van je af.

Ben jij nu niet bepaald een gym beast? Geen probleem, ook als je geen atleet bent, zijn work-outs prima stressbestrijders. Om je op weg te helpen, heeft Jeroen van der Mark van FIT.nl zijn favoriete work-outs op een rijtje gezet.

Je kunt ze gewoon vanuit je huiskamer uitvoeren!

10 minuten sporten voor beginners

Heb je tussen je sollicitaties door 10 minuutjes vrij? Zet dan onderstaand YouTube-filmpje van Fit.nl-trainer Mayke aan – erna ben je fysiek lekker moe, maar mentaal helemaal fit!

Iets langer de tijd? Doe een tabata!

Taba-wat?! Nee, dit is geen currygerecht uit de Zuid Aziatische keuken, maar een work-out die strak wordt verdeeld in rusttijd en sporttijd. Zo krijg je bijvoorbeeld 20 seconden om jezelf in het zweet te werken, en mag je daarna 10 seconden op adem komen.

Heb je wat langer de tijd? Doe dan met Mayke mee in onderstaande tabata-work-out.

Écht zweten doe je zo

Pas op: deze sessie is alleen geschikt voor beginners die toch behoorlijk fit zijn. Volg je onderstaande work-out? Dan neemt Daniël, een bevlogen coach uit Groningen, je mee in een intense work-out.

Doe je mee? Dan ben jij je stress gegarandeerd kwijt. Helaas krijg je er wel een beetje spierpijn voor terug.

Juist tot rust komen? Doe dan yoga!

Geen zin om te zweten, maar wil je wel tot rust komen? Dan is een yoga-sessie voor jou een topidee. Yoga-instructeur Anna loodst je in onderstaande video op een relaxte manier door een aantal prettige oefeningen.

Geef een reactie