Overal lees je dat De Virtuele Banenbeurs een boom plant voor ieder uur dat jij het event bezoekt. Maar heb je wel eens stilgestaan bij wat dat precies betekent? Jij kunt medeverantwoordelijk zijn voor de totstandkoming van een heel bos!
Op 7 april is het eindelijk zover: de digitale poorten van De Virtuele Banenbeurs gaan dan open. Dat evenement is geweldig voor werkzoekers uit de nieuwe generatie – zij ontdekken op de beurs hun droombaan en verborgen talenten.
Boom per bezoeker
Al die jonge werkzoekers krijgen nog een andere trigger om op de beurs af te komen. Waarschijnlijk heb je er al over gelezen – de organisatie van het event steekt het immers niet onder stoelen of banken: voor ieder uur dat iemand de online beurs bezoekt, plant De Virtuele Banenbeurs één boom.
Niet alleen bezoekers zorgen ervoor dat De Virtuele Banenbeurs bomen plant, ook bedrijven dragen hun steentje bij. “Hoeveel precies is afhankelijk van hun deelnamepakket, maar ook voor werkgevers die naar de beurs komen planten we een aantal bomen”, vertelt Marieke Wehner, managing director bij De Virtuele Banenbeurs.
Misschien wel tienduizend bomen
Over de hoeveelheid van bomen die de organisatie straks plant, moeten we niet te lichtzinnig denken, weet ze. “Veel mensen lezen dat we een boom planten voor ieder uur dat je de beurs bezoekt. ‘Leuk’, denken ze dan. Maar volgens mij realiseren ze zich niet wat ons initiatief straks teweegbrengt.”
Om dat te illustreren maakt Wehner een vlugge rekensom. “We verwachten zo’n 3500 mensen op de beurs, we hopen dat zij gemiddeld iets langer dan twee uur blijven. Dat betekent dat we in de buurt van de 8 duizend bomen komen. Tel daar de bomen die we voor werkgevers planten bij op, en wie weet tikken we straks de tienduizend bomen wel aan.”
“Dan mag je gerust zeggen dat we niet zomaar bomen planten – we planten een bos!”, aldus Wehner.
Helemaal blij
“Alleen al van dat idee word ik helemaal blij”, vervolgt ze. We weten dat onze doelgroep het milieu net zo belangrijk vindt als wij. Het is dus fantastisch dat we met hun hulp op deze manier een bijdrage tegen de klimaatverandering kunnen leveren. Want dat doen bomen.”
“Bomen zorgen uiteindelijk niet alleen voor een schonere lucht en bodem – ze leveren ook meer biodiversiteit op”, legt Wehner uit. “Ga maar na: in een boom kunnen heel wat organismen en diertjes leven.”