STAP-budget

Zet jij die volgende stap?

Wil jij een opleiding, cursus of loopbaantraject volgen? Vanaf 1 maart 2022 kun je daar het zogeheten STAP-budget voor aanvragen! Wij begeleiden je graag bij die aanvraag en bieden bovendien opleidingen aan die je met het STAP-budget kunt financieren.

Het STAP-budget, dat staat voor STimulering ArbeidsmarktPositie, is een initiatief van de overheid. Je creëert er een betere kans voor jezelf op de arbeidsmarkt mee. Met het geld kun je verschillende soorten scholingstrajecten volgen: van een eendaagse cursus Excel tot een gehele mbo-opleiding. Het STAP-budget bestaat uit maximaal 1000€ per jaar per persoon.

Sollicitatiedokter helpt je allereerst graag bij het aanvragen van het STAP-budget. Dat doen we aan de hand van jouw wensen. In samenwerking met onze partners van de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie bieden we bovendien enkele cursussen aan, die je uit het STAP-budget kunt vergoeden. Welke cursussen dat precies zijn, maken we op een later moment bekend.

STAP-budget
Investeer in jezelf

Door gebruik te maken van het STAP-budget investeer jij in jezelf. Of je nu een ééndaagse cursus doet of een volledige mbo-opleiding – jouw baankansen groeien er direct door.

€1000 van de overheid

Met geld uit het STAP-budget betaal je voor scholingstrajecten tot €1000, zonder dat je zelf ook maar een stuiver hoeft in te leggen. Het budget wordt beschikbaar gesteld door de Nederlandse overheid.

Begeleiding van Sollicitatiedokter

Onze partners bieden scholingstrajecten aan waarmee jij die volgende stap in je loopbaan zet.  Sollicitatiedokter begeleidt je vervolgens graag bij het aanvragen van jouw STAP-budget.

Onze nieuwsbrief houdt je op de hoogte van…

  • De laatste ontwikkelingen op het gebied van solliciteren
  • Niet te missen tips voor jouw banenjacht
  • Interessante carrièregerichte initiatieven en events

Mail ons op info@sollicitatiedokter.nl voor vragen over partnerships, overige vragen of stuur ons tips als je iets mist op onze website.