Skip to main content
Recruiters zeggen graag dat een loopbaanonderbreking geen probleem is, maar wie solliciteert met een gat in z’n cv staat in de praktijk toch met 1-0 achter. Dat gat in je cv proberen uit te leggen is soms een oplossing, maar vaak ook niet. Britse onderzoekers toonden aan hoe je een loopbaanonderbreking in je cv wél te boven komt.

Ben je lang ziek geweest maar ga je weer solliciteren? Of kom je net terug van een wereldreis en wil je nu een nieuw carrièreavontuur aangaan? Wat de reden voor jouw loopbaanonderbreking ook was, feit is dat je werk gaat zoeken met een zogeheten gat in je cv. En dat levert vaak problemen op.

Wel een probleem

Eigenlijk is dat gek. Je verleert je vak immers niet omdat je even weg bent geweest. Zo’n beetje iedereen in de hr-sector – of je nu met een hiring manager of een loopbaancoach praat – is het daarover eens. Uit onderzoek onder Britse recruiters blijkt zelfs dat bijna niet één van hen een cv-gat als een fundamenteel probleem ervaart.

Dat is allemaal leuk en aardig. Maar solliciteer je vervolgens met je goede gedrag naar een functie en voeg je jouw onderbroken cv in de bijlage toe? Dan is de kans groot dat je nul op je rekest krijgt. Waarom? Recruiters zeggen wel dat een loopbaanonderbreking er niet toe doet, maar bewust of onbewust laten ze het gat in jouw cv toch meespelen. Volgens dezelfde Britse onderzoekers die we hierboven noemden, is je baankans zelfs 15% groter als je solliciteert zonder dat gat in je cv.

Verklaren is zinloos

Volgens veel loopbaanbegeleiders, hiring managers en recruiters is de oplossing simpel. Als jij je carrièrepauze goed kunt uitleggen, neem je het probleem volgens hen weg. Bij sommige organisaties is dat ook vast de waarheid: wij schreven niet voor niets een artikel over hoe jij het gat in je cv zo goed mogelijk uitlegt. Er gewoon eerlijk over zijn, zonder er te lang bij stil te staan, is ons advies.

Maar wat blijkt? Zelfs als je het gat op jouw cv goed uitlegt, blijft je baankans laag. We komen weer terug op het onderzoek van onze Engelse vrienden. Zij kwamen erachter dat het geen enkel verschil maakt of je het gat op je cv uitlegt of niet: je baankans blijft 15% lager dan zonder een carrière-onderbreking.

De oplossing

Betekent dat dat je bij de pakken neer moet gaan zitten? Nee! Want de Britse onderzoekers dragen zelf een goed alternatief aan. Het trucje? Laat de jaartallen op je cv weg! Op die manier kan een recruiter niet zien dat je überhaupt een gat in je cv hebt, en dus kan hij zich er ook niet door laten beïnvloeden.

De tactiek werkt volgens de Britse wetenschappers. Cv’s met een verborgen gat doen het namelijk net zo goed bij recruiters als cv’s zonder gat, blijkt uit hun onderzoek.

Vergeet je ervaring niet

Ga jij dit trucje bij je volgende sollicitatie ook toepassen? Vergeet dan niet om bij al je werkervaring te vermelden hoe lang je ergens hebt gezeten. Zo kan een recruiter zien hoeveel ervaring je hebt, zonder dat je loopbaanpauze zichtbaar wordt. Dus in plaats van ‘Financieel medewerker bij Jansen Accounting (2000 – 2010)’ schrijf je ‘Financieel medewerker bij Jansen Accounting (10 jaar)’.

Geef een reactie